A búzafű kb 15 cm maggasságú fű, melyet 3 cm magasságú talajba vetett búzamagvakból nyerhetünk.
A búzafű leve valószínűleg a legtáplálóbb és legtisztítóbb hatású lé.Ann Wigemore-nak köszönhető a búzafűlé népszerűsége az Egyesült Államokban.A búzafűről írt művében részletesen bemutatja a növényt, jellemzőit, felhasználásának módjait, figyelemre méltó regeneatív és öregedésgátló tulajdonságait, ismerteti terjesztésének módjait, valamint a lékészítés lehetőségeit.
A búzafű leve több öregedésgátló faktort is tartalmaz:enzimek, vitaminok, klorofill, ásványi anyagok, nyomelemek, aminosavak.A leglényegesebb azonban a mai napig sem teljesen ismert ún.:"fűlé-faktor".Ez a faktor a búzafűnek az a tulajdonsága, mely képes meghosszabbítania fűevő emlősök életét.Nincs más növényfaj, mely ilyen hosszan és megfelelő egészségi állapotban képes tartani pl. az egereket, juhokat.
A búzafű leve előnyösen befolyásolja a vérsejtek, a csontok, a mirigyek a haj, a vesék, a máj, az izmok és más szervek működését.Hasznos a bőrre, beöntésként is remekül alkalmazzák, öblögetőszerként is hatásos.
A búzafűlé védi a tüdőt és a vért a különböző levegő-, és vízszennyező anyagoktól, a cigarettafüsttől, a toxinoktól, a nehézfémektől.
Biztonságos és páratlanul hatásos fogyókúrás szer,mert csökkenti az étvágyat, gyorsítja az anyagcserét és a keringést.
A lé önmagában is fogyasztható 1/2, 1 dl-es adagokban, de keverhető más zöldséglevekkel is.A jobb eredmény érdekében érdemesebb éhgyomorra, lassan kortyolgatva fogyasztani a búzafű levét.
Léreceptek